Super raztezne preje iz niklja in titana
Super raztezne preje iz niklja in titana
Klepetaj zdaj
Podrobnosti izdelka

Super raztezne preje iz niklja in titana

Zlitina Ni-Ti, imenovana tudi nitinolska žica, je mešanica titana in niklja, pri čemer sta dva elementa prisotna v enakih atomskih odstotkih Ni: Ti = 55: 45 mas.

V glavnem ima dve lastnosti: oblikovni spominski učinek in nadlastičnost. Seveda spomin na obliko je zmožnost niti žice, da se pri eni temperaturi podvrže deformaciji, nato obnavlja prvotno, premalo obliko, ko se segreje nad svojo "temperaturo transformacije". Toda nadlastičnost se pojavi pri ozek temperaturni razpon, tik nad temperaturo transformacije, v tem primeru ni potrebno ogrevanje, da bi se premajhna oblika povrnila.

Glavni proizvodi so plošča iz zlitine NiTi, legirana žica NiTi;

Niti oblika spominske zlitine - fina cev
Področja uporabe: medicina, letalstvo, elektronika, pomorska industrija, petrokemična industrija, vojna industrija, avtomobilska industrija in druge komponente natančnih instrumentov.

  • Nitinol je priljubljen tudi v izjemno prožnih okvirjih očal. Uporablja se tudi v nekaterih mehanskih vzmetih.

  • Lahko se uporablja kot sistem za nadzor temperature; ko spreminja obliko, lahko aktivira stikalo za nadzor temperature.

  • Uporablja se v tehnologiji mobilnih telefonov kot izvlečna antena ali mikrofon, zaradi svoje zelo prilagodljive in mehanske narave pomnilnika.

  • Čarovniki se uporabljajo v nekaterih novostnih izdelkih, da prikažejo "psihične" moči, saj se bo žlica sama upognila, ko jo bomo mešali čaj, kavo ali katero drugo toplo tekočino.

  • Uporablja se lahko tudi kot žice, ki se uporabljajo za lociranje in označevanje tumorjev dojke, tako da je naslednji operativni poseg natančnejši.


Povpraševanje