Zakaj je titanova zlitina težaven material za delo?

Zakaj mislimo, da je titanov zlitina zakaj mislimo, da je titanova zlitina težaven material, s katerim lahko delamo? Zaradi pomanjkljivega razumevanja mehanizma in pojava obdelave.


1. Fizikalni pojavi predelave titana

Rezalna sila obdelave titanove zlitine je le nekoliko večja kot pri jeklu z enako trdoto, vendar je fizični pojav obdelave zlitine titanove zlitine veliko bolj zapleten kot jeklen, tako da se obdelava zlitine titanove zlitine srečuje z velikimi težavami.


Večina titanovih zlitin ima zelo nizko toplotno prevodnost, 1 / 7 jeklo in 1 / 16 aluminij. Zato v postopku rezanja titanove zlitine toplota ne bo hitro prešla na artefakt ali odvzeta s sekanci, in aglomeracija v območju reza, temperatura je lahko višja kot 1 000 ℃ zgoraj, naredite rezilo hitra obraba, razpoke in ustvarjanje tumorja devolopa, hitra obraba rezila, zaradi česar območje rezanja proizvaja več toplote in še skrajša življenjsko dobo rezalnega orodja.


Hkrati visoka temperatura v postopku rezanja uniči površinsko celovitost delov iz titanove zlitine, kar vodi do zmanjšanja geometrijske natančnosti delov in pojava kaljenja pri delu, ki resno zmanjšuje trdnost utrujenosti.


Elastičnost titanove zlitine je lahko koristna za delovanje delov, vendar je elastična deformacija obdelovanca pomemben vzrok vibracij med postopkom rezanja. Rezalni tlak naredi 0010010 "elastičen 0010010 "; obdelovanec pusti orodje in se odbije, tako da je trenje med orodjem in obdelovancem večje od rezalnega učinka. Proces trenja prav tako proizvaja toploto, kar otežuje problem slabe toplotne prevodnosti titanove zlitine.


Ta težava je resnejša pri obdelavi tanke stene ali obroča ali drugih delov, ki se zlahka deformirajo. Obdelane tanke stenske dele iz titanove zlitine ni enostavno do pričakovane dimenzijske natančnosti. Ko material obdelovanca orodje potisne stran, lokalna deformacija tanke stene preseže območje elastičnosti in pride do plastične deformacije, se očitno povečujeta trdnost materiala in trdota rezalne točke. Na tej točki postane v skladu s prvotno nastavljeno hitrostjo rezanja previsoka, kar še dodatno povzroči ostro obrabo orodja.


0010010 quot; toplota 0010010 quot; je 0010010 quot; krivec 0010010 quot; težke predelave titanove zlitine!

titanium alloy for sale

2. Strokovno znanje iz titanove zlitine

Na osnovi razumevanja mehanizma za predelavo titanove zlitine in dosedanjih izkušenj je glavno tehnološko znanje za predelavo titanove zlitine naslednje:


(1) uporaba pozitivne kotne geometrijske oblike rezila, da se zmanjša rezalna sila, toplota rezanja in deformacija obdelovanca.


(2) vzdržujte konstantno dovajanje, da se izognete utrjevanju obdelovanca, med postopkom rezanja mora biti orodje vedno v stanju podajanja, rezkalni radialni vlek ae mora biti 30% polmera.


(3) se uporablja tekočina za rezanje z visokim tlakom in velikim tokom, da se zagotovi toplotna stabilnost procesa obdelave in prepreči površinska degeneracija in poškodba orodja obdelovanca zaradi visoke temperature.


(4) naj bo rob rezila oster, tupo orodje je vzrok za kopičenje toplote in obrabo, enostavno povzroči okvaro orodja.


(5), kolikor je mogoče, titanovo zlitino obdelujemo v najmehkejšem stanju, ker utrjen material postane težje obdelan, toplotna obdelava pa izboljša trdnost materiala in poveča obrabo rezila.


(6. To zmanjšuje rezalno silo in toploto na vsaki točki ter preprečuje lokalno škodo. V procesu rezkanja titanove zlitine je bil vpliv hitrosti rezanja na življenjsko dobo orodja vc največji med vsemi rezalnimi parametri, sledila je radialna rezalna obremenitev (globina rezkanja) ae.


3. Rešite težavo predelave titana z rezila

Obraba žlebov iz titanove zlitine je lokalna obraba hrbtne in sprednje strani vzdolž smeri globine reza. Kemična reakcija in difuzija med rezalnim orodjem in materialom obdelovanca pri temperaturi obdelave več kot 800 ℃ je tudi eden od vzrokov obrabe žlebov. Med obdelavo se molekule titana obdelovanca naberejo pred rezilom in 0010010 "varimo 0010010 "; na rezilo pod visokim pritiskom in visoko temperaturo, ki tvori čipov tumor. Ko odpadke odstranimo z rezila, odstranimo karbidno prevleko rezila. Zato obdelava titanove zlitine zahteva posebne materiale rezil in geometrijske oblike.


4. Struktura orodij, primerna za predelavo titana

Predmet obdelave titanove zlitine je toplota, veliko število visokotlačnih rezalnih tekočin, ki jih je treba pravočasno in natančno razpršiti po rezalnem robu, lahko hitro odstrani toploto. Na trgu je posebna struktura rezkalnikov za predelavo titanove zlitine.