Analiza učinkovitosti in glavna področja uporabe kovanega titana in litine titana

Po kovanju je mogoče izboljšati mikrostrukturo in mehanske lastnosti kovin. Organizacija vlivanja po metodi kovanja toplotne deformacije zaradi deformacije kovine in prekristalizacije, izdelati izvirno kondenzirano dendritno in stebrasto zrno do zrna je fino in enotno organizacijo aksialne rekristalizacije, izdelati ingoto v prvotni segregaciji, poroznosti, poroznosti, zbijanju žlindre in varjeno, tako ko se njegova organizacija bolj približa, plastičnost in mehanske lastnosti kovine.

titanium

Na splošno so mehanske lastnosti ulitkov nižje od lastnosti odkovkov iz istega materiala. Poleg tega lahko postopek kovanja kovine zagotavlja nepretrganost vlaknastega tkiva, kovanje vlaknatega tkiva in kovanje dosleden, kovinski tok je dovršen, lahko z deli natančno kova, z ekstrudiranjem v hladnem stanju, jamči z dobrimi mehanskimi lastnostmi in dolgo življenjsko dobo, ekstruzijska temperatura in drug postopek kovanja je z litjem neprimerljiv.


1. Kovanje letal


Po teži približno 85 odstotkov sestavnih delov letala predstavlja odkovke. Turbinski disk motorja zrakoplova, zadnji nosilec (votla gred), lopatica, SPAR krila kril, rebrasta plošča trupa, nosilec koles in notranji in zunanji valj pristajalne opreme so pomembni odkovki do varnosti zrakoplova. Odkovki za zrakoplove so narejeni iz dragocenih materialov, kot so aluminijeva zlitina, titanova zlitina, nikljeva osnovna zlitina itd. Da bi prihranili materiale in energijo, se večina kovaških delov za letala proizvaja z kovanjem ali večsmernim kovalnim stiskalnico. Kovanje avtomobilov po teži, avto ima 1719% kovanja. Splošni avtomobil po karoseriji, avtomobilski škatli, motorju, sprednji osi, zadnji osi, okvirju, menjalniku, prenosni gredi, krmiljenju in tako naprej 15 delov je sestavni del avtomobilov, kovanje značilnosti je videz je zapleteno, teža lahka, delovno stanje slabo, zahteva za varnostno stopnjo velika. Na primer, ročična gred, ojnica, odmična gred, ki se uporablja v avtomobilskem motorju, prednji žarek, krmilni člen, polovica gredi, cev s pol osi rokav, ki se uporablja na zadnji osi, menjalnik v mostu, itd., Vsi so ključni odkovki za varno delovanje avtomobila.


2. Kovanje dizelskega motorja


Dizelski motor je neke vrste pogonski stroj, pogosto se uporablja kot motor. Kot primer je velik dizelski motor, ki ga uporabljamo več kot deset vrst odkovkov, kot so glava valja, vrat vretena, končna gred končne gredi ročične gredi, povezovalna palica, batna palica, glava bata, gred prestavne gredi, menjalnik ročične gredi, prestava obroč, vmesna prestava in telo črpalke za barvanje.


3. Pomorsko kovanje


Pomorski odkovji so razdeljeni v tri kategorije: glavni odkovki motorjev, odkovki gredi in odkovki krmila. Kovanje glavnih motorjev je enako kot kovanje dizelskih motorjev. Odkovki za gredi imajo potisno gred, srednjo gred in gred itd. Kovanje krmila z zalogo krmila, drog krmila, zatič krmila itd.


4. Kovanje orožja


Kovanje ima pomembno vlogo v industriji orožja. Po teži je 60% rezervoarja odkovkov. Sod, zadrževalnik gobca in rep pištole, rebrasta cev in trirezni bajonet pehotnega orožja, izstrelitev in pritrdilni sedež globinskega naboja rakete in podmornice, ohišje iz nerjavečega jekla za visokotlačni hladilnik jedrske podmornice, lupine in metka vsi izdelki za kovanje in stiskanje. Orožje je izdelano iz materialov, ki niso jekleni odkovki.


5. Petrokemično kovanje


Odkovki se pogosto uporabljajo v petrokemični opremi. Na primer, odprtine in prirobnice sferičnih rezervoarjev, različne plošče cevi, potrebne za izmenjevalnike toplote, varjene prirobnice za reaktorje katalitskega krekinga (tlačne posode), cevne spoje, ki se uporabljajo v reaktorjih za hidrogenacijo, in pokrov, spodnji pokrov in tesnilna glava, potrebna za opremo kemičnih gnojil so vsi odkovki.