Zunanji premer palice iz titana zmanjšuje učinek vibracij

Pri proizvodnji titanovih palic je zunanji premer mogoče preizkusiti na spletu, da se zagotovi kakovost. Ker je razpon zunanjih premerov titanovih palic različen, sta nameščeni dve vrsti sonde, ena je enojna sonda, ki je primerna za zaznavanje zunanjega premera titanovih palic z majhnim zunanjim premerom, druga pa je fiksna dvojna sonda oz. ki je primeren za merjenje zunanjega premera titanovih palic z velikim premerom.

titanium bar for sale

Sistem on-line čeljusti je v glavnem sestavljen iz čeljusti in krmilnega sistema. Krmilni sistem vključuje krmilno omarico, industrijski računalnik, monitor, zvočni in svetlobni alarm itd. Zaradi visoke temperature titanove palice sta na voljo visokotlačni centrifugalni ventilator in naprava za zračni filter za hlajenje notranjega zračnega pilota.


Kaliper je nameščen na iztoku stroja za kovanje. Ko se titanijeva palica zasuka in izvleče iz stroja za kovanje, merilec meri zunanji premer titanove palice. Ko zunanji premer titanove palice preseže nastavljeno območje tolerance, se bo zvočno-svetlobni alarm samodejno oglasil in svetlobno alarmiral.


Če premer titanove palice ne presega 50 mm, se za merjenje zunanjega premera titanove palice uporabi ena sonda v srednjem položaju. Ko je premer titanove palice večji od 50 mm, se meritev izvede z nastavljivo dvojno sondo. Z zmanjšanjem premera kovanja titana je treba prilagoditi velikost razmika sonde.


On-line čeljust je nameščena na stojalu prijemala na izstopu iz kovalnega stroja. Zaradi velikih vibracij na mestu med proizvodnjo je večplastna izolacijska blazinica med čeljustjo in držalom držalne naprave, učinek absorpcije in izolacije izolacijske ploščice pa je večji od 70%. Poledice po izolaciji vibracij ne vplivajo na običajne meritve. Namestitev čeljusti je vijak. Kadar je za vzdrževanje opreme potrebno, da grelnik odide s črte, ga odstranite z dvigom.


On-line čeljust se lahko uporablja za sprotno odkrivanje vroče valjanih titanovih palic, opremljenih s sistemom za hlajenje in zaščito pred prahom, ki omogoča sprotno zaznavanje visoke natančnosti.