Novi predpisi in politike bodo učinkovali 1. julija.

image

Da bi še dodatno okrepili carinsko zaščito pravic intelektualne lastnine, učinkovito odpravili nezakonit izvoz blaga, ki krši pravice, in ustvarili poslovno okolje svetovnega razreda, bo Shenzhen carina sprožila šestmesečno posebno akcijo na področju zaščite ipr. 2019 "od 1. julija 2019. Poroča se, da je to tretje leto zapored za Shenzhen carine za izvedbo posebne operacije.

image

Polnjenje "blagovne znamke" na carinski deklaraciji:


1. Osebe z logotipom R ali TM morajo biti označene.


2. Če na izdelku ni logotipa R ali TM, vendar obstajajo očitne črke ali kitajski znaki na izdelku ali paketu, se lahko registrira tudi znamka.


3. Če na izdelku ali embalaži ni znaka R ali TM in nobenih očitnih črk ali kitajskih znakov, je proizvod nelicenciran.


4. spletna stran za preiskovanje zbirke podatkov o carinski zaščiti intelektualne lastnine:

http://www.haiguanbeian.com/zscq/search/jsp/vBrandSearchIndex.jsp

image

Med posebnimi operacijami, Shenzhen carine bo glede na značilnosti različnih prometnih kanalov in kršitev trgovinske oblike, natančnost ShiCe, natančno, je treba gojiti za krepitev izvoznih podjetij intelektualne lastnine prednost, učinkovito zaščito legitimnih pravic in interesov podjetij z tuje naložbe, za boj proti nezakonitemu ravnanju pri odvračanju kršitev uvoznih in izvoznih povezav, ohranjanje vrstnega reda poštene in urejene uvozne in izvozne trgovine.

Ameriški tarifni seznam v višini 200 milijard dolarjev bi se lahko uporabil za izključitev


Ameriški tarifni seznam v višini 200 milijard ameriških dolarjev se lahko uporabi za izključitev 30. junija. 19. junija je urad ameriškega trgovinskega predstavnika (USTR) izdal obvestilo, ki je pripravljeno formalno začeti postopek izključitve izdelkov s tarifnimi seznami v višini 200 milijard dolarjev.

image

Nas 200 milijard dolarjev za izključitev tarif

http://exclusions.USTR.gov

Spletna stran bo začela delovati 30. junija 2019. Rok za prijavo je 30. september 2019.

image

Katera podjetja lahko zaprosijo za izključitev?


Prošnjo za izključitev izdelkov mora predložiti subjekt, ki nam je na voljo. Priporočljivo je, da se vsako izvozno podjetje obrne na uvoznika ali proizvajalca blagovne znamke za aktivno udeležbo in po uradnem začetku postopka izključitve predloži vlogo za izključitev v skladu z zgornjimi zahtevami.


Omeniti je treba, da je učinek odločitve o izključitvi izdelka retroaktivna. Če je izdelek izključen, bo del dodatne cene, ki je že plačan od 24. septembra 2018, povrnjen. USTR je ukinil nekatere od 34 milijard izdelkov na seznamu, za katere veljajo dodatne tarife od 6. julija 2018 dalje.


USTR je ukinil nekatere od 34 milijard izdelkov na seznamu, za katere veljajo dodatne tarife od 6. julija 2018 dalje.
Seznam in seznam izključitev Združenih držav je uvedel tarife za Kitajsko
Imposing Tarifni seznam začnite uvajati čas določena stopnja opombe
34 milijard 2018-7-6 25% Pet krogov je bilo odpravljenih
16 milijard 2018-8-23 25% Ni izključil
200 milijard 2018-9-17 10% Ni izključeno (10% še vedno velja za blago, ki je bilo poslano iz Kitajske pred 10. majem 2019, vendar v ZDA ni prispelo pred 15. junijem)
2019-5-10 25%
300 milijard Biti odločen 25% Javna obravnava 17. junija 2019. Vložitev zavrnitve po zaslišanju se zaključi 24. junija 2019
Izključi Krogi raztovarjanja
Številka HTS kota Številka zveznega registra Začnite čas izločanja Spada v dodatni uvedbeni seznam
Prva serija 9903.88.05 83 FR 67463 2018-12-28 34 milijard
Druga serija 9903.88.06 84 FR 11152 2019-3-25 35 milijard
Tretja serija 9903.88.07 84 FR 16310 2019-4-18 36 milijard
Forth Batch 9903.88.08 84 FR 21389 2019-5-4 37 milijard
Peta serija 9903.88.10 84 FR 25895 2019-6-4 38 milijard
Navodila o izključitvi: "čas izključitve" pomeni, da je izvoz iz Kitajske v ZDA izvzet iz dodatnih tarif v enem letu od tega datuma. In, od datuma dajatve, da uvedejo tarife so bile v obdobju pošta, se lahko uporabljajo za carinsko tarifo ZDA davčne napovedi mesto dodati (tj. Odpraviti z retroaktivnim učinkom).
Opomba: mi po srečanju voditeljev G20 ne uvajamo več dodatnih 300 milijard dolarjev.Od 1. julija, če tega dokumenta ni mogoče zagotoviti za izvoz kemičnih izdelkov v Južno Korejo, carinjenje ne bo možno in bodo naložene globe

image

K-dosežek velja za podjetja, ki proizvajajo ali uvažajo kemikalije v Južni Koreji in tuje družbe, ki izvažajo kemikalije v Južno Korejo. Tudi tuja podjetja, ki ne izvažajo v Južno Korejo, ampak oblikujejo dobavne verige s podjetji v spodnjem delu oskrbne verige, ki izvažajo ali imajo sedež v Južni Koreji, bi prav tako lahko prizadela.

Pomembno je opozoriti, da k-dosežek ne velja za naslednje situacije:


Radioaktivni material


drog


Anestetik


Kozmetika


pesticidov


gnojilo


Hrana, aditivi za živila, posode za hrano in pakiranje hrane


Krma za živino


Eksplozivno, strelivo


Vojaške dobave


Funkcionalna zdrava hrana


Medicinski aparati in instrumenti


Izvoz ladijskega ladje načrtovalec nove izvedbe manifest novega standarda zaračunavanja


Standard polnjenja izvoznega prednastavitve novega manifesta v pristanišču Ningbo bo izveden 1. julija. Več špediterjev je izdalo ustrezna obvestila.

image

Izvoz ladijski promet načrtovalec novi manifest ustvarjanje in prenos velikega povečanja izvozne rezervacije špediterja ladijskega podjetja, ki delujejo in številne stroške, glede na objektivne pogoje in novo delo težje, in glede na druge nacionalne pristaniške prakse, na Na podlagi združevanja z dejanskim stanjem pristanišča Ningbo ladijski prevoz izvajanja carine zahteva novega načrtovalca izvoznih dokov v naslednjih standardih:


image

Preko spletnega sistema e-trgovine ali med podjetjem za prevoz tovora predložite model načrtovalca EDI, ki je v skladu s 30 juan / vozovnico za stranko ali druge agente;


Če je vnaprej dogovorjen manifest predložen na papirju ali na drug način, je pristojbina 60 dolarjev / vozovnice glavnemu zavezancu ali zastopniku.


Za posebne operacije, kot je sprememba ali brisanje ladijskega manifesta po pošiljanju dogovorjenega ladijskega manifesta, se pošiljatelju ali stranki, ki je zaprosila, zaračuna pristojbina za pošiljanje ladijskega manifesta, standard pristojbine je 60 juanov / vozovnica / čas, zgornja pristojbina pa ne vključujejo drugih stroškov ustreznih pomorskih agentov.


Pristojbina začne veljati 1. julija 2019.

image

Pristanišče v Šanghaju je za nekatere pomorske agente uvedlo brezpapirno nakladnico


V zadnjem času, Shanghai izdal obvestilo: odločitev od 1. julija 2019, na del ladje generacije začeli v celoti izvajati brezpapirno uvoz kontejner, ne sprejme več papirnatih tovornih listov. Stranke lahko pooblastijo elektronske informacije o tovornih listih o pristaniški skupini, ki sprejema spletno stran centra (www.sipg.com.cn), ki neposredno obravnava kovček. Podrobnosti o priglasitvi so naslednje: \ t


image

image

image

Nasveti:

Prosimo, bodite pozorni na obvestilo o brezpapirnem uvoznem tovornem listu, ki ga izda ladjarska agencija tista podjetja, ki še vedno uporabljajo papirnato nakladnico, in se prepričajte, da pred 1. julijem zabeležite in odprete dovoljenje za elektronsko nakladnico, da ne bo vplivajo na običajno carinjenje.


Guangzhou odpovedala agenciji inšpekcijskih storitev, pristojbine predmetov


image


Guangzhou razvojne in reformne komisije


Obvestilo o razveljavitvi storitev pristojbine za preglede in karanteni


Reforma lasnih česanj [2019] št. 379


Ustrezne enote:


Od 1. avgusta 2018 je bila uradno uvedena integrirana deklaracija carinskega blaga za uvoz in izvoz. Prvotna deklaracija in sistem inšpekcijskih deklaracij sta bila vključena v en sistem deklaracije za uresničitev ene deklaracije in enega carinjenja. Glede na dejstvo, da je pristojbina za inšpekcijske preglede agencije dvojna dajatev v isti povezavi s pristojbino za storitve deklaracije agencije, smo se za optimizacijo poslovnega okolja pristanišča in poenotenje obnašanja pri zaračunavanju odločili, da prekličemo agencijo za inšpekcijski nadzor. plačilo v uvozni in izvozni povezavi po študiji. Zadevna podjetja je iz kakršnega koli razloga ne smejo odlašati ali zavrniti, niti ne smejo še naprej pobirati pristojbin v katerem koli drugem imenu.


To obvestilo začne veljati 1. julija 2019.
Guangzhou razvojne in reformne komisije

26. junij 2019imageKitajska in Belorusija sta formalno uvedla vzajemno priznavanje pooblaščenega gospodarskega subjekta


Aprila 2019 so carinski organi Kitajske in Belorusije uradno podpisali sporazum o vzajemnem priznavanju sistema kreditnega upravljanja podjetij Ljudske republike Kitajske in sistema AEO republike belorusije (v nadaljnjem besedilu dogovor o vzajemnem priznavanju).

image

Odločitev bo začela veljati 24. julija 2019.


1. V skladu s sporazumom o vzajemnem priznavanju kitajske in bele države vzajemno priznavajo "pooblaščenega gospodarskega subjekta" carine druge pogodbenice, da olajša carinjenje za uvozno in izvozno blago podjetij AEO obeh strani.


Med njimi so beloruske carine priznale, da je podjetje za napredno certificiranje kitajskih carin vzajemno priznano podjetje AEO, kitajski carinski organi pa so priznali beloruske carine kot vzajemno priznano podjetje AEO.


2. Med carinjenjem uvoza in izvoza blaga Kitajska in Belarus bosta podjetjem AEO drug drugemu zagotavljala naslednje ukrepe: \ t


Zmanjšajte pregled dokumentov; (I) uporabo nižje stopnje inšpekcijskih pregledov; Dajanje prednosti pregledu blaga, ki ga je treba pregledati; Imenuje carinskega uradnika za zvezo za takojšnjo komunikacijo za reševanje težav pri carinjenju AEO; Hitro carinjenje, vključno s prednostnim pregledom, če se mednarodna trgovina prekine in ponovno vzpostavi.


III. Napredna podjetja za certificiranje kitajskih carin z uvozno in izvozno trgovino z Belorusijo morajo označiti AEO: AEOCN + 10-mestna koda podjetja, registrirana pri kitajskih carinah.


Na primer, AEOCN0123456789 obvesti uvoznika ali izvoznika belorusije, da izpolni deklaracijo v skladu s carinskimi predpisi Belorusije. Carina Belorusije bo po potrditvi identitete podjetja AEO na Kitajskem zagotovila ustrezne ugodnosti.


4. Če podjetje v Rusiji prijavi uvoženo blago "tretjega podjetja AEO", izpolni kodo AEO beloruskega pošiljatelja v stolpcu "čezmorska pošiljateljeva koda" v stolpcu "koda čezmorskih pošiljateljev" v \ t stolpec "čezmorski pošiljatelj" v obrazcu uvozne deklaracije in stolpec "oznaka pošiljatelja AEO" v manifestu o vodnem in zračnem tovoru. Kadar podjetje izvaža blago podjetjem AEO v Belorusiji, mora izpolniti kodo AEO prejemnika v stolpcu "čezmorski prejemnik" obrazca izvozne deklaracije in stolpec "koda prejemnika AEO" za vodo in letalski tovor manifest.


Izpolnite: "kodo države (BY) + kodo podjetja AEO (4 številke)", npr. "BY1234". Po potrditvi identitete pooblaščenega gospodarskega subjekta v Belorusiji bodo kitajske carine zagotovile ustrezne ukrepe za olajšanje.


Od 1. julija se bo nova serija 8 kategorij prenesla iz neomejene kategorije uvoza v kategorijo omejenega uvoza


V zadnjih letih se uvoz "tujih odpadkov" ni ustavil, kar je povečalo obremenitev regionalnega onesnaževanja okolja, kar je povzročilo resno onesnaževanje okolja na nekaterih območjih. Tako je konec leta 2018 javna objava štirih ministrstev in komisij, kot je ekološko okolje, za nadaljnjo prilagoditev kataloga uvoza trdnega ravnanja z odpadki, kot so železovi in jekleni odpadki, bakreni FeiSuiLiao, aluminij FeiSuiLiao osem vrst trdnih odpadkov iz neomejevalni uvozni katalog trdnih odpadkov kot surovin v restriktivni uvozni katalog trdnih odpadkov kot surovin, od 1. julija 2019.


Od 1. julija se ta tarifna oznaka za blago zmanjša za davčno stopnjo z največjimi ugodnostmiZačasni načrt prilagoditve tarif za uvoz in izvoz v letu 2019 je bil izveden 1. januarja 2019. Shema prilagaja tarifno stopnjo države z največjimi ugodnostmi, tarifno kvoto, dogovorjeno tarifno stopnjo, preferenčno tarifno stopnjo in izvozno tarifno stopnjo.


Med njimi bodo začasne tarifne stopnje za uvoženo blago, vključno s 33 tarifnimi stopnjami, prilagojene od 1. julija, predvsem v zvezi z videorekorderji, komponentami kamere za mobilne telefone, kamerami z visoko ločljivostjo, komponentami senzorjev infrardečih termometrov, testiranjem in razvrščanjem integriranih vezij. opreme.


image

V skladu s sporazumom o znižanju davkov za izdelke informacijske tehnologije bo četrta stopnja znižanja davka izvedena na 298 izdelkov informacijske tehnologije od 1. julija 2019, s čimer se bo odpravila začasna stopnja uvozne dajatve za 14 izdelkov in zmanjšalo področje uporabe začasne uporabe uvozne davčne stopnje za en izdelek.


image