Prenosni računalnik ima ohišje iz titana

Ameriško podjetje APPLE (aapl) je pred leti predstavilo prenosni računalnik iz titanove zlitine. Ne le, da ima računalnik napredne zmogljivosti, temveč je tudi ohišje iz titana. Medtem ko se mnogi prenosni računalniki ponašajo z lupinami iz Titana, so ponavadi s titanovo prevleko, ta prenosni računalnik Titanium Power Book G4 pa je izdelan iz industrijskega čistega Titana 1. stopnje. To je tudi prvi računalnik na svetu, ki je zaprt v čistem titanu. Skupna debelina računalnika je 25,4 mm, teža pa 2,4kg. Uporaba titana v računalniških ohišjih je močno vplivala na titanovo industrijo in računalniško industrijo. Dostavljena lupina iz titana je sive barve in se lahko z oksidacijskim barvanjem spremeni v rdečo, vijolično in rumeno.


Apple inc. Računalnik s titanom lahko izzove SONY corp. V primerjavi z magnezijem ima titan visoko natezno trdnost (106,3 gpa za titan in 44,4 gpa za magnezij), nizko toplotno prevodnost, 17 W / mK za titan in le desetino za magnezij (159W / mK). Zato lahko titanova lupina ohranja svojo trdnost ob doseganju tanke stene, zavira difuzijo toplote od strojne opreme in prepreči segrevanje na spodnji strani.

titanium alloy for sale

IBM-ove serije Think Pad A (na primer A20p) in serije T (kot je T20) so izdelane iz kompozitnega materiala iz titana, ki ne samo da izboljša trdnost in potresno delovanje ohišja, ampak tudi naredi računalnik tanjši in lažji . Prenosniki HP x16-1201tx in x16-1301tx uporabljajo tudi ohišje iz titanove zlitine.


Japonsko podjetje Fujitsu je prav tako iz čistega titana izdelalo majhen lahki prenosnik velikosti a5, 890 g. Podjetje uporablja tudi titan na ohišju prenosnika INTERTOP CX300.