Zahteve glede zmogljivosti za posode iz titana in cevi iz zlitine titana za petrokemično uporabo

Titanove in titanove zlitine v organskih spojinah, razen temperature, višje od petih organskih kislin (mravljinčna, ocetna kislina, oksalna kislina, trikloroocetna kislina in trifluoroocetna kislina), imajo zelo dobro stabilnost. Zato je titan odličen strukturni material v rafineriji nafte in petrokemični industriji, zato ga lahko uporabimo za izdelavo različnih reaktorjev, tlačnih posod, toplotnih izmenjevalcev, cevnih separatorjev, zgornjih oblog kondenzatorja stolpa za destilacijo in podobno.

titanium alloy tubes of China

Pri vrtanju in proizvodnji nafte in plina se v Veliki Britaniji uporablja oprema za proizvodnjo titana v stanju 5% H2S in 25% NaCl na globini 600m in 262 ° c. Nekdanja sovjetska zveza je uporabljala titanovo črpalko, titanijev ventil in sitarovo slaninsko opremo. Za reševanje korozije H2S, C02 in vodne pare pri 600-700atm v vodnjaku z zemeljskim plinom se pri nas uporabljajo ventilna plošča, sedež in steblo ti-6al - 4V.


Izkoriščanje nafte in plina na morju mora dolgo časa zdržati korozijo morske vode in stresno korozijo. Ti-6al-4v se v tujini široko uporablja kot visokotlačna črpalka, dvižni vod in priključek podpore za oljno ploščad, podpornik za vrvi in sistem za kroženje in tlačenje morske vode. Ker ti-6a1-4v ni samo odporen proti koroziji morske vode, ampak ima tudi visoko žilavost, visoko trdnost in visoko mejo utrujenosti. Nedavno so bili v tujini izbrani cevni spoji za proizvodnjo napetosti iz titana. Spojke je enostavno sestaviti, so lahke in imajo elastično tesnilno lastnost. Titan je najboljši material. Kitajska naftna industrija na morju je v fazi obsežnega razvoja. Trenutno se strukturne komponente, ključne komponente in oprema platforme uvažajo iz tujine, domači materiali pa se redko uporabljajo. Toda pričakujte, da bo titanij našel velik trg tukaj.