Proces proizvodnje prirobnic: vlivanje, kovanje, toplotna obdelava

Prirobnica za vlivanje, prazna oblika in velikost natančna, količina obdelave majhna, nizki stroški, vendar obstajajo pomanjkljivosti vlivanja (luknje, razpoke, vključki); Notranja organizacija litja je slaba (če gre za rezalni del, je potek slabši); Prirobnice za kovanje običajno vsebujejo manj ogljika kot prirobnice za litje in jih ni enostavno rjaveti, kovalni kosi so racionalizirani in kompaktni, mehanske lastnosti pa so boljše kot prirobnice za vlivanje. Z nepravilnim postopkom kovanja se bodo pojavila tudi velika ali neenakomerna zrna, pojav utrjevanja razpok, stroški kovanja so višji kot prirobnica za vlivanje.

Odkovki lahko prenesejo večje strižne in natezne sile kot ulitki. Prednost litja je, da lahko ustvari zapleteno obliko in nizke stroške. In notranja organizacija je enotna, ni vlivanja poroznosti, vključenosti in drugih škodljivih napak; Od proizvodnega postopka za razlikovanje prirobnice za ulivanje in kovanje prirobnice, kot je centrifugalna prirobnica je vrsta vlivne prirobnice.

Centrifugalna prirobnica spada v način natančnega ulivanja, tovrstno litje je po strukturi veliko lepše kot pri navadnem pesku, kakovost pa se izboljša.


Kovanje prirobnice proizvodnega procesa

Izberite visokokakovostne gredice za beljenje, ogrevanje, oblikovanje in hlajenje po kovanju. Obstajajo brezplačno kovanje, die kovanje in kovanje pnevmatik. Med proizvodnjo izberite različne načine kovanja glede na kakovost odkovkov in število proizvodnih serij.

Osnovni postopek brezplačnega kovanja: med prostim kovanjem se oblika kovalnega kosa postopoma kova v prazno s pomočjo nekaterih osnovnih postopkov deformacije. Osnovni postopki brezplačnega kovanja vključujejo nabiranje, risanje, prebijanje, krivljenje in rezanje.

Napadanje je postopek kovanja slepe vzdolž osi, zmanjšanje njegove višine in povečanje njegovega preseka. Ta postopek se pogosto uporablja za kovanje zobnih gredic in drugih kovaških plošč. Razburjenje lahko razdelimo na popolno razburjenje in delno razburjenje.

Dolžina vlečenja: postopek kovanja je povečanje dolžine slepe in zmanjšanje odseka. Običajno se uporablja za izdelavo slepih delov gredi, kot sta stružnica in priključna palica.

Prebijanje: postopek kovanja skozi luknje ali skozi luknje v slepo.

Upogibanje: postopek kovanja, pri katerem je slepo upognjeno v kot ali obliko.

Torzija: postopek kovanja, pri katerem se en del slepe vrti pod kotom v drugega.

Rezanje: postopek kovanja delitve slepe ali rezalne glave.

Kovanje: imenovano je modelno kovanje, pri katerem je ogrevana gredica nameščena v kovaško matico, ki je pritrjena na opremi za kovanje. Osnovni postopki: blanširanje, segrevanje, predoblikovanje, končno kovanje, blanširanje, obrezovanje, toniranje in kaljenje, olupljanje. Ponavadi uporabljeni procesi so vznemirjanje, vlečenje, krivljenje, prebijanje, oblikovanje. Običajno uporabljena oprema za kovanje v obliki matrice je kladivo za kovanje, vroče tlačno kovanje, plosko kovanje in trenje. Na splošno je kakovost kovane prirobnice boljša, na splošno s proizvodnjo kovačev, fino kristalno strukturo, visoko trdnostjo, seveda, cena je višja.


Sistem rezanja prirobnice

Disk z notranjim in zunanjim premerom ter debelino prirobnice z obdelovalno količino se razreže neposredno na srednji plošči, nato pa se obdelujejo luknja za vijak in vodna črta. Tako izdelana prirobnica se imenuje rezalna prirobnica, največji premer take prirobnice pa je omejen s širino plošče.


Rolo prirobnica

Postopek rezanja drsnika iz srednje plošče in nato njegovega valjanja v krog imenujemo valjanje in se pogosto uporablja pri proizvodnji velikih prirobnic. Po uspešnem valjanju, varjenju, nato ravnanju, nato vodni vod in obdelavi luknjic za vijake.