Prilagojene 3D titanove zlitine proteze za dopolnitev

Starec nenadoma utrpela nesrečo avtomobilske nesreče, verjetno zaradi stegnenice okvare kosti ali stegnenice zlom vratu ni mogoče popraviti, s katerimi se sooča problem ne more stati in hoditi v prihodnosti. Da bi izboljšali kakovost življenja starejših v prihodnosti, strokovnjaki iz bolnišnice xijing uporablja 3D tiskanje tehnologije za prilagajanje titanove zlitine protezo za starejše, da "izpolnite".

titanium alloy

"Zelo lepo, vidite, da sem zelo dobro zdaj, lahko svobodno hoditi, zahvaljujoč vrhunsko spretnosti zdravnikov, naj me ta starec lahko še naprej kakovost življenja do konca mojega življenja. 4 zjutraj, skupaj z družinskimi člani za pregled starega Li Yan (psevdonim) je dejal srečno. Li Yan, 72, od Xianyang City, Shaanxi province, utrpela resno prometno nesrečo v juniju letos, kar je privedlo do odprtega deljena zlom distalno levo stegnenice, spremlja zaprt zlom levega stegnenice vratu, polmer in golenico in Fibula. V nujnih primerih so jo premestili v bolnišnico xijing.


Po sprejemu, ortopedska travma Guo-Lin Meng profesor Team analizo, ugotovila, da je škoda za ravnanje kompleks: 11,7 cm dolgo, pri bolnikih s femoralnega poškodbe in zlom vratu stegnenice, osteoporoza, ne more izvleči do ustrezne odpovedi okvare kosti območje, je težko skozi membrane inducirane, ravnanje Rutinske metode, kot so okvare kosti popravila kosti, se lahko zaradi velikih stegnenice poškodbe kosti ali stegnenice vratu zlom izven popravila , privede do starega človeka ne more stati do hoditi, vplivajo na vsakdanje življenje v prihodnosti. "Če ne bi mogel hoditi, bi to pomenilo, da bi bil moj oče v postelji do konca svojega življenja." Bilo bi kruto zanj. " Li Yan družina je bila zelo žalostna.


Da bi preostanek svojega življenja bolje, strokovnjaki odločili za uporabo 3D tiskanje za rešitev problema. Bolezni in analizirali na podlagi izkušenj iz prejšnje kirurgije, travme nego, kot so profesor Guo-Lin Meng ekipa v začetku ciljno usmerjeno zdravljenje po fazah, in v kombinaciji z velikimi femoralnega okvare kosti bolnika, predoperativna Uporaba digitalne ortopedske tehnologije, individualizirani design meri stegnenice dolgo kostno napako v vsadku titanove zlitine, in skozi 3 d tiskanje stavbe obliko. Poročajo, da so strokovnjaki dogovorili dve fazi kirurgija. Prva faza strokovne ekipe za starejše za izvajanje debridement reset, zunanji fiksacijski okvir začasno fiksacijo. Druga faza je bila zgraditi in popraviti lažno telesno težo. To je strokovnjaki 5 ur za dokončanje prilagojene prilagojene 3D tiskanje titanove zlitine lažne telesne teže za izgradnjo kosti okvare levega stegnenice velik segment. Po operaciji, starec dobro opomogla in je bil odpuščen iz bolnišnice.